Se vid'mo naslednje leto

Spremljajte nas na:

11. julij - četrtek
20:00 @ Amfiteater KDS Odprtje Mladifesta

 width=

Vsako stvar je treba nekje začeti in letos, kot že tolikokrat poprej, Mladifest začenjamo z odprtjem v Amfiteatru Kosovelovega doma. Jubilejni, petindvajseti Mladifest bomo otvorili v četrtek, 11. julija ob 20h z nastopom Kraške pihalne godbe Sežana. Kot vsako leto se nam bodo pri nagovoru obiskovalcev pridružili soorganizatorji festivala, predstavniki Kosovelovega doma Sežana ter Mladinskega centra Podlaga. Tokrat smo za govornike povabili tudi nekaj nekdanjih predsednikov ter aktivistov Kluba študentov Sežana, ki so čez vsa ta leta pripomogli, da je Mladifest postal tak, kot ga danes poznamo.

Četrt stoletja bomo obeležili skozi obujanje starih zgodb ter pripovedovanje ob projekciji starih posnetkov Mladifesta ter delovanja Kluba študentov, preko katerih bomo izvedeli več o zametkih in razvoju našega, kraškega poletnega festivala, ki vsako leto v regijo prinaša svežino in vztrajno pridobiva na prepoznavnosti, tako regionalni kot tudi nacionalni.

Pridružite se nam torej v četrtek, 11. 7. 2019, v Amfiteatru KDS. S spominjanjem preteklosti se bomo veselili prihajajočih dveh tednov in pestrega dogajanja, ki ga bo prinesel Mladifest, manjkali pa seveda ne bosta niti jedača in pijača.

Organizator: Klub študentov Sežana
V primeru dežja v Veliki dvorani KDS.

12. julij - petek
10:00 @ MC Podlaga Delavnica za mlade – Kakšne barve so čustva?

 width=

Sreča, žalost, ljubezen, veselje … so čustva, s katerimi se srečujemo. Včasih mimo nas zbežijo, včasih jih lovimo, skrivajo pa se prav v vsakem izmed nas. Na delavnici bomo čustva skozi ustvarjanje naredili še bolj vidna, še bolj otipljiva, še bolj naša. Delavnica je namenjena mladim od 12. leta starosti dalje.

Za delavnico so potrebne prijave na csd.franja@gmail.com ali na številko 051 338 195 (Mojca), kjer lahko dobite tudi več informacij. Delavnico bomo izvedli ob vsaj 4 prijavljenih udeležencih. Lepo vabljeni!

Izvajalec delavnice: CSD Južna Primorska – Enota Sežana
V primeru dežja v MC Podlaga.

16:00 @ Ploščad pred Kosovelovim domom Ustvarjalno druženje: Okno v svet

 width=

Prišel je čas, da Podlagino okno v svet – naš oval – dobi svežo podobo. Vabimo vas na ustvarjalno druženje ob glasbi, kjer boste lahko sprostili svojo domišljijo in pustili svoj pečat na Podlaginem ovalu.

Dogodek bo potekal od 16.00 do 19.00 in bo izveden tudi v primeru dežja.

23:00 @ Pulveriera pri Sežani Pulvers w/ VRIL (Giegling, Delsin, Dystopian | DE)

 width=

V Pulverieri se bomo v sklopu vsakoletnega elektronskega ruženja po globinah kraškega podzemlja na letošnjem Pulversu osredotočili na ‘live’ mašinerijo. Gostili bomo enega izmed prominentnih aktov sodobne techno scene, kralja berlinskih live setov, specializiranega v mehanski produkciji podtalnih zvočnih signalov.

Skozi evforično in energetično vožnjo nas bo skozi zapeljal nihče drug kot VRIL. Član založb Giegling, Delsin in Dystopian se je pred dobrimi desetimi leti pojavil na sceni in s svojim unikatnim zvokom ter kultnimi izdajami zaznamoval techno svet, kot je to uspelo le redkim. Družbo mu bo delal nadobudni mladi Poljak Raroh, ki je nase opozoril konec lanskega leta z dvemi odličnimi izdajami in nekaj zanimivimi podcasti. Uverturo bo naredila ljubljanskim rezidentom dobro poznana Nulla, sklepno dejanje pa bo prepuščeno v nemilost surovih ritmov šefa ljubljanske serialke Machine City, Herman K-a.

 

Starostna omejitev / Age Restriction: 18+

Vstopnina / Entrance Fee: 6€ < 24.00h > 8€ (na vhodu / at the entrance)

Fotografiranje, snemanje ali kakršnokoli reproduciranje striktno prepovedano in vsakršno neupoštevanje bo sankcionirano.

LOCATION: http://bit.ly/2qo7oKy

 


VRIL [Live] (Giegling, Delsin, Dystopian | DE)

https://www.residentadvisor.net/dj/vril


Raroh [Live] (Unknown Timeline ǀ PL)

https://www.residentadvisor.net/dj/raroh


Herman K (Machine City ǀ SI)

https://soundcloud.com/mchncty


Nulla (SI)

https://soundcloud.com/mchncty

13. julij - sobota
16:00 @ Plezalna stena Plus Climbing Plezalna tekma

 width=

Na Mladifestu se vedno športa, toda letos bomo to področje razširili od športov z žogo in na seznam po petih letih ponovno dodali še plezanje. Tako bo v soboto, 13. julija, v popoldanskih urah potekala plezalna tekma na plezalni steni v Sežani.

Pridružite se nam pod skrbnim očesom izkušenih plezalcev. Vabljeni ste vsi, ki že plezate ali pa bi se radi v tem športu šele preizkusili. Prijave na tekmo bodo potekale na licu mesta. Prijavnine na dogodek ni.

17:00 @ Park pri Starem gradu Parkoslavko – dnevno dogajanje

 width=

Tudi v okviru letošnjega Mladifesta se bo dogajalo v Parku pri Starem gradu. Tokrat bomo pričeli v popoldanskih urah z gastronomsko ponudbo, ki smo jo pripravili v sodelovanju s Športno kulturno razvojnim društvom Na Placu. Na parkirišču ob Starem gradu (pri plezalni steni) vas bo čakal food truck, odlično hrano pa boste lahko poplaknili s pivom iz Pivovarne Pelicon ter ginom Brin.

Poleg jedače in pijače bo za najmlajše, ki še niso takšni gurmani, organizirano športno dogajanje v režiji Športnega društva PoSKOKec. Na voljo bodo najrazličnejši športni poligoni in mnogim otrokom najljubši – napihljivi grad! Celodnevno sobotno dogajanje, ki bo gurmansko in športno obarvano, bomo v večernih urah zaključili s koncertom. Vabljeni obiskovalci vseh starosti, saj se bo v parku za vsakega našlo nekaj.

Organizator: Klub študentov Sežana
V primeru dežja dnevno dogajanje odpade.

20:00 @ Park pri Starem gradu Parkoslavko – koncert: Lusterdam, Potnik, Bebin sladoled

Celodnevno sobotno dogajanje, ki bo gurmansko in športno obarvano, bomo v večernih urah zaključili s koncertom.
Julijski večer bodo s svojo glasbo rockovsko obarvali Lusterdam, Potnik in Bebin sladoled. Vstopnine ni!

 


Lusterdam

Lusterdam, ki o sebi pravijo, da so glasbeni bend poln filmarjev, v Sežano prihajajo prvič. Čeprav šele dobro začenjajo svojo pot so z glasbo, ki jo ustvarjajo, prepričali že mnoge. Kljub temu da so skupaj le kratek čas, zasedbo sestavljajo izkušeni glasbeniki (in filmarji): gonilna sila Hieronim Vilar (vokal, kitara), Mirko Medved (kitara), Jure Volgemut (bobni) in priznani režiser Ven Jemeršić (bas). Štiričlanska zasedba je lanski september izdala prvi album, na katerem je deset avtorskih skladb (med njimi tudi ‘Lepo mi godrnjaš’). Po njih se pretakata post-rock in kitarski pop s primesmi grungea in countryja. Pri snemanju albuma je zasedba sodelovala s priznanimi in uveljavljenimi producenti iz sveta glasbe kot so: Peter Penko (Laibach, Siddharta, Torul, TerraFolk), Drago Popović (Mi2, Hamo & Tribute 2 Love, Zgrešeni Primeru), Anej Kočevar (Lačni Franc, Adam, Anavrin, Gušti …).

Lusterdam – Lepo mi godrnjaš
https://www.youtube.com/watch?v=4WcOVvkko04


Potnik

Potnik je nova zasedba v slovenskem alternativnem rock okolju. Njihovo delo se osredotoča predvsem na avtorsko glasbo, besedila pa so vsa v slovenskem jeziku.
Potnik sestavljajo: Luka Furlan, Žiga Dodič, Erik Filipčič in Manuel Kocjančič.

Potnik – Ignor
https://www.youtube.com/watch?v=hsPNQe3S5MU


Bebin sladoled

Bebin sladoled je 4 članski bend, ki preigrava glasbo iz 60-ih in 70-ih let prejšnjega stoletja. Čeprav bi se člani opisali kot glasbeni virtuozi ter uporniki proti današnji glasbeni sceni, večino časa preživijo v obalnih kafičih, kjer pihajo dim ter zbirajo kupončke za brezplačno kavo. Enotno sovražijo Union pivo ter častijo Taylor Swift kot edino pravo umetnico zadnjih tridesetih let.
Bebin sladoled sestavljajo: Vasja Sedmak, Žan Lenarčič, Gabrijel Juriševič in Timotej Majer.

14. julij - nedelja
16:00 @ Živi muzej Krasa Kolesarski izlet v Živi muzej Krasa

 width=

Kam lepše, kot spoznavati domači Kras na kolesu? Pridružite se nam na vodenem kolesarskem izletu v Živi muzej Krasa. Saša Ferfolja nas bo vodil po prelepih kraških poteh skozi idilično naravo, ki jo kot tako, najdemo samo pri nas. Pa brez skrbi, če niste Primož Roglič, izlet je primeren za vsakogar! Po končanem izletu so vsi udeleženci toplo vabljeni na okrepitev s frtaljo v Amfiteater KDS.
Izlet organiziramo v sodelovanju z zamejskimi študenti, na izlet se je potrebno prijaviti na info@mcpodlaga.com do petka 12. julija. Sprejmemo lahko 25 udeležencev, pohitite s prijavo.

Organizator: Mladinski center Podlaga, Klub študentov Sežana in Klub Zamejskih študentov
V primeru dežja odpade.

21:00 @ Amfiteater KDS Profesor Kuzman mlajši – monokomedija

 width=

Ste pripravljeni na najzabavnejše šale na temo šole?

 Uroš Kuzman nas v novi monokomediji popelje na ekskurzijo po spominih na piflanje, plonkanje, pisanje in špricanje. Uroš, edini slovenski komik z doktoratom iz matematike, je v tej krohotanja in hihitanja polni blok uri profesor, ki smo si ga vsi vedno želeli: sproščen ter duhovit in ga bolj kot golo predavanje zanima to, da iz nas izvleče največ – smeha. Dolgoletni stand-up komik, izjemno cenjen tako s strani kolegov kot strani občinstva, je širšo prepoznavnost dosegel z nastopi v oddajah Na žaru z Ladom Bizovičarjem, kjer je pošteno popekel Jana Plestenjaka in – na njegovo izrecno željo – tudi samega predsednika Boruta Pahorja. Poznamo ga tudi iz oddaje Ugriznimo znanost na RTV Slovenija in kot člana zabavnega Šaleškega študentskega okteta.

Vstopnice so v prodaji na blagajni Kosovelovega doma Sežana in prek spleta (https://kosovelovdom.kupikarto.si/) po naslednjih cenah:

Mladi do 30 let – 5 EUR, člani KŠS (z izkaznico) – 3 EUR in ostali – 7 EUR.

Organizator: Klub študentov Sežana, Kosovelov dom Sežana in Mladinski center Podlaga (Zavod ŠTIP)

V primeru dežja v Veliki dvorani KDS.

15. julij - ponedeljek
17:00 @ Ploščad pred Kosovelovim domom Ustvarjalnica za mlajše: Magična bitja

 width=

Izdelovali bomo magične živali, pošasti in bitja iz sveta domišljije. Primerno za otroke vseh starosti.

Organizator: Mladinski center Podlaga
V primeru dežja v MC Podlaga.

17:00 @ Športni park KŠS košarkarski turnir 3 na 3

 width=

Alo klapa, kej je kdu za en basket?
Če je odgovor »JA«, potem se tudi v sklopu letošnjega Mladifesta dobimo na košarkarskem igrišču Športnega parka Sežana. Turnir bo tam potekal v ponedeljek, 15. 7. 2019, ob 17.00. uri. Registracija ekip, ogrevanje in uradni žreb se bodo pričeli ob 16.30. Poleg uličnega basketa 3 na 3 (+1 menjava) se bo odvijalo tudi tekmovanje v metanju trojk.
Število ekip je omejeno, zato priporočamo, da se pravočasno prijavite. Prijave zbiramo na email naslova kralj.jan99@gmail.com in matis.ukmar@gmail.com ali na telefonski številki 040 566 850 (Jan Kralj). Za prijavo je potrebno sporočiti imena igralcev, letnice rojstva igralcev in ime ekipe. Prijavnine na turnir ni, najuspešnejše ekipe pa bodo nagrajene!

Organizator: Klub študentov Sežana
V primeru dežja odpade.

19:00 @ Ploščad pred Kosovelovim domom Predstava za otroke: Lutkovno gledališče Pupilla – ZooPotniki

 width=
Ste že potovali z vlakom? Ste prisluhnili monotonemu ropotanju in ritmičnemu oglašanju koles? Ste opazovali oblake in pokrajino, ki je brzela mimo? Dolgo potovanje je lahko dolgočasno, a domišljija in igra pričarata zanimive dogodivščine.
V kupeju vlaka se znajdeta potnika, fant in punca. Kmalu odkrijeta, da nista sama – v njuni prtljagi se namreč skrivajo majhne, nenavadne živalice, ki potovanje spremenijo v pravo živalsko paradoNa koncu potovanja postane še tako neznan sopotnik dober prijatelj ali celo kaj več. ZooPotniki je lutkovna predstava brez besed, s poudarkom na animaciji vsakdanjih predmetov iz prtljage in jo namenjamo gledalcem vseh starosti. Predstava je izredno gledljiva, polna humorja in domišljije.
Organizator: Klub študentov Sežana in Kosovelov dom Sežana
V primeru dežja v Srednji dvorani KDS.
21:30 @ Park pri Starem gradu Projekcija filma: Cena plastike

 width=

Dokumentarni film Cena plastike sledi poti plastike, ko jo odpeljejo izpred naših domov, načeloma v reciklažo. Pa je temu res tako? Avtorica dokumentarnega filma Sarah Neubauer se poda na kompleksno pot raziskovanja trga reciklaže plastičnih odpadkov, določenega s ceno, zakoni in sistemskimi nepravilnostmi ter razkriva kakšen vpliv in posledice ima predelava plastičnih odpadkov na zdravje ljudi in okolja.

Po projekciji dokumentarnega filma sledi pogovor z avtorico in ostalimi ustvarjalci filma.

Organizator: Klub študentov Sežana, Mladinski center Podlaga in Kosovelov dom Sežana
V primeru dežja v MC Podlaga.

16. julij - torek
16:00 @ Park pri Starem gradu Cosy Day – dnevno dogajanje

Tudi letos bomo imeli dan namenjen sprostitvi v parku. Začeli bomo ob 16.00 – v Parku pri Starem gradu vas bodo pod krošnjami dreves čakali kotički z delavnicami, tako za otroke, kot za odrasle.  Med prijetno senco dreves bo speljan slack-line in z jogo si bomo pretegnili od sonca pregreta telesa. Na voljo bodo tudi družabne igre vseh dimenzij. Dogodek bomo skušali izvesti v ekološko in v tem duhu se bomo podučili o umetnosti izdelovanja domače kozmetike. Svoje mesto v parku bo dobila še izmenjevalnica oblačil, da bo sprostitev popolna, bomo z domišljijo potovali po legendah in mitih ljudstev sveta, otroci pa bodo svoje sanjarije krepili pri stojnici poslikave obrazov. Kot že veleva tradicija, bomo cosy dogajanje začinili z večernim koncertom.


SeVejKiSeJej - Sežana StrEat

Ura: 16:00–22:00

Gre za t.i. truck food festival z obfestivalskim programom. Dogodki so pod tem imenom enkrat mesečno od maja do septembra. Vstop na vse dogodke je prost. Hrana in pijača sta plačljivi. Dogodek bo izveden le v primeru lepega vremena, v primeru slabega vremena žal odpade.


Ustvarjalnice za mlajše: izdelovanje zobne paste in naravnih čistil

Ura: 17:00–19:00

Iz čisto enostavnih sestavin, ki jih imate po vsej verjetnosti že doma, bomo skupaj v nekaj minutah izdelali zobno pasto in se mimogrede pogovarjali o prednostih naravnih zobnih past ter škodljivostih konvencionalnih. Iz sode bikarbone, pralne sode, alkoholnega kisa in mila v trdni obliki, takega, ki so ga uporabljale naše none, lahko hitro in enostavno pripravimo čistila, ki očistijo vsak kotiček vašega doma.


Julijzuni: družabne igre, slackline

Ura:  17:00–19:00

Aktivirali bomo male sive celice, ko se bomo podali v boj proti nasprotniku v igri s kartami, obvladovali svoje živčke pri igri »Človek ne jezi se«, se smejali ob podiranju stolpa iz kock ter lovili ravnotežje na slackline-u.

20:30 @ Ploščad pred Kosovelovim domom Pripovedovanje pravljic za odrasle s petjem ljudskih pesmi

 width=

Zakaj ne bi pravljice nagovorile tudi odraslih? Pripovedovalke, ki so veščine pripovedovanja pravljic pridobivale na različnih seminarjih, vam bodo s svojo interpretacijo pričarale pravljice na svoj način in vas spodbudile, da boste vanje vstopili tudi vi.
Pripovedovalkam se bodo pridružile tudi pevke iz študijskega krožka Zapojte z nami, ki ga že več let izvajajo pod mentorstvom Katarine Šetinc v Kosovelovi knjižnici Sežana. Z njimi boste lahko zapeli tudi vi.

Organizator: Klub študentov Sežana in Kosovelova knjižnica Sežana
V primeru dežja v MC Podlaga.

21:15 @ Park pri Starem gradu Cosy Day – koncert: Good Vibrations

 width=

Zvečer, ko bo končno pojenjala poletna vročina, se bodo zagotovo prilegli prijetni zvoki instrumentov slovenske skupine Good Vibrations. Gre za devetčlansko, sprva reggaesko zasedbo, ki se v zadnjem času bolj približuje miksu jazza in svetovne glasbe. Po treh letih dobrega spanca se je letos prebudila in naznanila predstavitev avtorskega EP-ja z naslovom Newly Crowned Hope. Vsi člani zasedbe so glasbeno izobraženi, zato je njihov pristop k muziciranju študioznejši, kar pa glasbi ne vzame prepričljivosti in spontanosti. Z njihovimi živahnimi in energičnimi soloti, obenem pa temperamentnim glasom pevke smo lahko prepričani, da nam dobra mešanica jazza in reggaeja ne uide. Vabljeni vsi, kajti vstopnine ni!

Organizator: Klub študentov Sežana
V primeru dežja v MC Podlaga.

17. julij - sreda
17:00 @ Park pri Starem gradu Ustvarjalnica za mlajše: Mavrične zapestnice in lutke

 width=

Iz različnih materialov bomo izdelovali pisane lutke ter si po našem okusu izdelali mavrične zapestnice. Razgibajte prstke, da bodo pripravljeni za ustvarjanje čudovitih izdelkov, ki jih boste seveda odnesli s seboj domov.

Organizator: Mladinski center Podlaga
V primeru dežja v MC Podlaga.

17:00 @ Igrišče z umetno travo Hrpelje KŠS turnir v malem nogometu 5 na 5

 width=

Po lanskem zelo uspešnem in kvalitetnem turnirju smo se odločili, da se bo nogomet pridružil košarki in na Mladifestu postal stalnica med športnimi turnirji. Letošnji turnir v malem nogometu bo potekal v sredo, 17. julija, od 17.00 dalje na igrišču z umetno travo v Hrpeljah. Igralo se bo v ekipah 5 na 5 (+ menjave). Registracija ekip, ogrevanje ter uradni žreb se bo pričel ob 16.30.
Na turnir se lahko prijavite na email naslov kralj.jan99@gmail.com ali telefonsko številko 040 566 850 (Jan Kralj). Ob prijavi morate sporočiti imena igralcev, njihove letnice rojstev ter ime ekipe. Prijavnine na turnir ni, najuspešnejše ekipe pa bodo nagrajene!

Organizator: Klub študentov Sežana
V primeru dežja odpade.

21:30 @ Amfiteater KDS Poletni kino na Krasu: film Nepoškodovane

 width=

Balkanski polotok je dom zadnjim divjim rekam Evrope, ki podpirajo izjemno pester rastlinski in živalski svet ter zdrave in nedotaknjene ekosisteme. Te reke so Nepoškodovane – čiste, divje in nezajezene. A z več kot 2.700 planiranimi jezovi korupcija in pohlep kruto posegata v te zadnje koščke Evropske divjine.

Odrinite na pot z udarno ekipo kajakašev, snemalcev, fotografov in prijateljev, ki so sklenili, da se jim postavijo v bran. Med Slovenijo in Albanijo so med 36-dnevno odpravo veslali in organizirali kreativne akcije proti nepotrebnim zajezitvam na 23 rekah v 6 državah z namenom, da svetu pokažejo skrivnostni svet rečnih dolin Balkana. Film prikazuje zgodbe o strastnih lokalnih aktivistih, ki bijejo boj za te reke v vsakodnevnem življenju in hkrati vabi ljudi iz vseh vetrov, da se temu častnemu boju priključijo tudi sami. Dokazuje, da je nov, proaktiven stil naravovarstva, kul, zabaven in predvsem učinkovit.

Vstop prost.

Organizator: Klub študentov Sežana, Mladinski center Podlaga in Kosovelov dom Sežana
V primeru dežja v Veliki dvorani KDS.

18. julij - četrtek
17:00 @ Park pri Starem gradu Senzorni park: Čutno doživetje skozi igro

 width=

Senzorni park predstavlja posebno doživetje z zabavnimi in poučnimi nalogami za prebujanje vseh naših čutov (vid, sluh, tip, voh, okus). Raziskali bomo senzorno pot s petimi čutnimi postajami in preizkusili interaktivne igre za opazovanje, poslušanje, gibanje, vonjanje, dotikanje in okušanje. Ta posebna čutna izkušnja zagotavlja obilico dobre volje in zabave za vse obiskovalce.

Organizator: Mladinski center Podlaga
V primeru dežja v MC Podlaga.

17:30 @ Športni park KŠS in KZŠ turnir v odbojki na mivki

 width=

Tudi letos se bomo podili po mivki! Tokratni turnir odbojke na mivki ponovno organiziramo v sodelovanju s simpatičnimi aktivisti Kluba Zamejskih študentov. Vsi zainteresirani ste vabljeni, da se nam pridružite v četrtek, 18. julija, na odbojkarskem igrišču v Sežani (Športni park v Sežani). Registracija ekip bo ob 17.30, z igro bomo pričeli ob 18.00.
Na turnirju lahko igrajo 3 igralci + 1 rezerva. Število ekip je omejeno, zato priporočamo, da se čimprej prijavite.
Prijava je možna preko email naslova cuk.dana@gmail.com ali preko telefona na 040 120 607 (Dana Čuk). Za prijavo je potrebno sporočiti imena igralcev, letnice rojstva in ime ekipe. Prijavnine na turnir ni, najuspešnejše ekipe pa bodo nagrajene!

Organizator: Klub študentov Sežana in Klub Zamejskih študentov
V primeru dežja odpade.

19. julij - petek
21:00 @ Plešivica pri Sežani Wkrwglca 1. dan

Seveda ni Mladifesta brez tradicionalne Wkrwglce! Letos se ponovno vrača v dvodnevni izvedbi.

Za letošnjo otvoritev Wkrwglske mineštre bomo uvozili zelenjavo večinoma iz toplejših, južnih krajev. Gre za pridelke, ki so že dobro dozorjeni, z veliko prepotovanimi kilometri in doživetji na številnih odrih. Vse to napoveduje še eno izmed tistih norih noči, ki se človeku za vedno vtisnejo v spomin.

Vstopnina: 3€ za en dan/5€ za dva dni
Kamp: Brezplačen!


Edo Maajka

 width=

Na Kras prihaja človek, ki ne potrebuje posebne predstavitve. Edo Maajka – nič manj kot revolucionar ex-yu rapa, izvajalec, ki je s svojo direktnostjo in pronicljivostjo v zadnjih dveh desetletjih zaznamoval naš širši prostor kot le malokdo. Je nepogrešljiv del balkanske glasbene scene, ki na področju hip-hopa ustvarja že 15+ let. Skozi leta je razvil svoj raznolik in unikaten zvok, ki sega od funky radijskih hitov vse do uličnih bengerjev z neprizanesljivimi rimami. Za sabo ima že nešteto uspešnih koncertov, na Mladifestu pa bo nastopil prvič. Premiera, ki je ne gre zamuditi!

FB: https://www.facebook.com/edomaajkaofficial/

YT: https://www.youtube.com/watch?v=bOetKxKnMcw


Filip Motovunski

 width=

Filip Vrtarić aka Filip Motovunski je absolutni vodja regionalne elektronske glasbe na Hrvaškem. Od njegovih samostojnih začetkov in hip-hop projekta PCP mineva že več kot 10 let, do danes pa se je uveljavil kot drum and bass producent ter DJ. S svojimi izkušnjami in kvalitetnimi seti nastopa po znanih festivalih (Outlook Festival, StellarBeat Music festival, Sea Star festival idr.), letos pa se bo ustavil tudi na Wkrwglci.ž

FB: https://www.facebook.com/filip.motovunski/

YT: https://www.youtube.com/watch?v=WKgmiZAquTc


She Loves Pablo

 width=

Začetki hrvaškega četverca She Loves Pablo segajo v leto 2005. Takrat so se prikradli na hrvaško stoner sceno, ki je v tistem času že dodobra dobivala na svoji moči. Za seboj imajo že tri albume (Mother Of All, Burn And Levitate, Try Mandarin) ter en EP (Country Home), trenutno pa pripravljajo nov album. Veterani nastopanja, ki igrajo po celi Evropi, bodo na Wkrwglco pripeljali svojo značilno mešanico groove in stoner rocka.

FB: https://www.facebook.com/SheLovesPablo/

YT: https://www.youtube.com/watch?v=HTVHymbHFW0


Bring on The Vanguards

 width=

Stil tria Bring on The Vanguards iz Primorske zaznamujejo preprosti, a udarni kitarski rifi, stonerska melodika in izjemna odrska energija. Po treh letih ustvarjalnega premora skupina zopet preigrava na slovenskih odrih in predstavljat stare in nove komade, ki narekujejo smer, v katero band potuje.  Za seboj fantje nosijo izdan demo in nekaj videov, ki si jih lahko ogledate na Facebook strani ali Youtube kanalu, na Mladifestu pa bodo zaigrali prvič.

FB: https://www.facebook.com/BringOnTheVanguards/

YT: https://www.youtube.com/watch?v=3VHFiSw3MbQ


Kontradikshn

 width=

Kontradikshn so electro rock skupina, ki prihaja iz Brežic in si svojo pot v glasbi utira že šesto leto. Skupina je označena kot slovenska electro-rock mašina, ki na svojevrsten način zlepi skupaj nezlepljivo: breakbeatništvo, moderno elektroniko in drum’n’bass skozi (post) punk sporočila, ki so lahko intimna, osebna in odvisna od poslušalca. Sozvočje, ki bo na Wkrwglci povabilo na hipnotični ples čisto vse – tudi ljudi z malo manj plesnimi navadami.

FB: https://www.facebook.com/Kontradikshn/

YT: https://www.youtube.com/watch?v=N3Qy3Zcng_w

20. julij - sobota
21:00 @ Plešivica pri Sežani Wkrwglca 2. dan

Vstopnina: 3€ za en dan/5€ za dva dni
Kamp: Brezplačen!


Zmelkoow

 width=

Zmelkoow so skupina primorskih rockerjev, ki velja za zabavljaško, čeprav so njihova besedila hkrati družbenokritična. Izražajo se na zelo edinstven, inteligenten in iskren način, kar bo naši kraški mineštri dodalo svojevrsten zeliščni priokus. »Otroci cvetja« prav tako kot Mladifest praznujejo že svoj 25. rojstni dan in bodo zato na Wkrwglci zaigrali primerno rojstnemu dnevu!

FB: https://www.facebook.com/Zmelkoow/

YT: https://www.youtube.com/watch?v=gPta5i0RK2E


Let 3

 width=

Let 3 je alternativna rock skupina iz Reke, ki bo wkrwglsko mineštro zagotovo dobro zasolila. So zasedba, ki govori brez dlake na jeziku in je prepoznavna predvsem po svojih vpadljivih nastopih, začinjenih z goloto in vulgarnimi besedili. Njihova edina stalnica je, da nikoli ne veš kaj točno pričakovati od njih – kajti Let 3 niso kult, so religija.

YT: https://www.youtube.com/watch?v=XNSKKOaHVFY


Kralj Meteorit

 width=

Kralj Meteorit je zloglasen izvajalec, ki letos prihaja v zloglasno kraško vrtačo na Wkrwglco! Je Novogoričan, ki zase pravi da je prerok iz vesolja na Zemlji, z namenom da govori resnico. Njegova pekoča besedila, direktna sporočila in extra ritmi bodo segreli prizorišče do vrelišča.

FB: https://www.facebook.com/KraljMeteorit/

YT: https://www.youtube.com/watch?v=vaCyHtZChsw


NMN

 width=

NMN so štiričlanska zasedba, ki prihaja iz Sežane in okolice. Grega (kitara, vokal), Primož (bobni) in Uroš (kitara) skupaj ustvarjajo že od novembra 2015, Tomaž (bas kitara) pa se jim je pridružil pred približno dvema letoma. Pri ustvarjanju se žanrsko ne omejujejo, sami pa o stilu svoje glasbe pravijo, da niti oni ne vejo – oziroma “nnka mi nevemo” (NMN). Pred kratkim so v studiu posneli nekaj pesmi, ki svoj izid še čakajo, na Wkrwglci pa bodo nastopili prvič.

FB: https://www.facebook.com/nmnbandoffical/

YT: https://youtu.be/kEfV2siHs40

Morebitne spremembe programa ali lokacije dogodka bodo objavljene na tej spletni strani. Pridržujemo si pravico do spremembe programa.


Klub študentov Sežana MC Podlaga
Kosovelov dom Sežana Občina sežana Klub Zamejskih študentov Športno kulturno razvojno društvo Na Placu Zavod ŠTIP Elektro primorska Kras pršutarna Gibalna Revolucija Puer Aeternus Aluboma FIL sport Kingsbox ŠKIS ŠOS Klančar Žerjavi Zavarovalnica Triglav Lotrans Elmar Hotel Malovec Taborniki rod Kraških jrt Fitnes center Daneu Rok Kavčič s.p.
Copyright © 1994 - 2020 Festival Mladifest - Klub študentov Sežana.
Vse pravice pridržane.